Distrito Zeta – Framtidens stadsdel tar form i Malaga

I Malaga håller en helt ny stadsdel att utvecklas och ta form som riktar in sig på Generation Z och som kallas för distrito Zeta (Z distriktet direktöversatt till svenska). Iberian Yield har tillsammans med en lokal partner startat fastighetsbolaget Lagoom Living som i distriktet Zeta har förvärvat byggrätter för cirka 200 lägenheter. I första etappen kommer Lagoom Living att uppföra Zeta Quarter bestående av 90 hyreslägenheter inom affordable housing-sektorn. Bostäderna kommer att bestå av 1, 2 och 3-rums lägenheter på cirka 73 kvm samt en eller två parkeringsplatser per bostad. Hyran planerar att ligga från cirka 650 euro per månad. Byggnaden kommer även att ha en utomhuspool, gym och ett antal gemensamhetsutrymmen och co-working utrymmen.

Distrito Zeta projekteras som en smart stad med inspiration från bland annat 22@ District i Barcelona och Wimbley Park i London. Den nya stadsdelen kommer att kunna erbjuda bostäder för cirka 10.000 invånare. Det som utmärker stadsdelen som en smart stad är de grundläggande utgångspunkterna i hållbarhet, mobilitet och teknik. Området ligger nära A7, huvudvägen på Costa del Sol, med goda kommunikationsvägar och endast cirka 15 minuter ifrån Malagas flygplats.

Relaterade Inlägg

Om oss
Iberian Yield Investment är ett investeringsbolag som investerar i fastighetsutveckling och långsiktigt äger och förvaltar fastigheter. Vi möjliggör investeringar på den spanska fastighetsmarknaden med aktiv förvaltning och professionell portföljförvaltning.

Låt oss umgås

Populärt inlägg