Lagoom Living hyllas av El Economista som en ledande aktör inom affordable housing

Visionsbild av större lägenhetshus i Malaga-regionen.

El Economista, det spanska svaret på The Economist och en av landets mest framstående tidningar inom ekonomi och finans, uppmärksammar Lagoom Living i en artikel med rubriken ”Lagoom investerar 400 miljoner euro för att skapa 3 000 prisvärda bostäder i Malaga”. I artikeln presenteras Lagoom Living som ett av de företag som kommer att förändra spelreglerna och omforma bostadsmarknaden i Malaga-regionen inom området affordable housing.

Lagoom Living har fångat El Economistas uppmärksamhet genom satsningen på Malagas bostadsmarknad. I samband med den uppmärksammande visionen om att skapa en portfölj bestående av 3 000 bostäder i Malaga-regionen fram till 2026, beskrivs Lagoom att vara på god väg att bli en tongivande aktör inom affordable housing i området. Hittills har Lagoom förvärvat cirka 1 000 byggrätter, en siffra som matchar målet för hela 2023.

Visionsbild av fastighetsprojektet Sanchez Blanca DZ

Vidare lyfter El Economista fram Lagooms vinst av en markanvisningstävling i Malaga, där det kommer att byggas och förvaltas 530 hyreslägenheter inom affordable housing-segmentet. Detta beskrivs som ett tecken på Lagooms framgång och engagemang för att skapa prisvärda boendealternativ och bidra till att lösa bostadsproblematiken i regionen.

Lagoom Living är på väg att bidra till förändring inom affordable housing-segmentet på Malagas bostadsmarknad, vilket citeras av en av grundarna Javier Braza, i El Economista:

”Vi är specialister på affordable housing och strävar efter att delta i alla upphandlingar som utannonseras av Malaga kommun, som också är den kommun med mest offentligt ägd mark tillgänglig för den här typen av projekt.”
Javier Braza understryker även den höga efterfrågan på hyresbostäder i Malaga.

El Economista tar även upp Lagooms befintliga projekt i Malaga, där till exempel Lagoom är den näst största markägaren i området som kallas för Distrito Z och att framtidsplanerna inkluderar expansion till städer som Madrid, Sevilla och Valencia.

Stora möjligheter

El Economista skriver att satsningen på affordable housing i Malaga bland annat har möjliggjorts av den betydande mängden mark som är reserverad för prisvärda hyresbostäder och samarbetet med lokala och provinsiella myndigheter.

Läs hela artikeln på El Economistas hemsida här.

Relaterade Inlägg

Om oss
Iberian Yield Investment är ett investeringsbolag som investerar i fastighetsutveckling och långsiktigt äger och förvaltar fastigheter. Vi möjliggör investeringar på den spanska fastighetsmarknaden med aktiv förvaltning och professionell portföljförvaltning.

Låt oss umgås

Populärt inlägg