Lagoom Living tilldelas tomt i Malaga i unikt initiativ

Bild från pressträffen med bland annat Lagoom Living och Malagas borgmästare.

Nu har Malaga Stad tillkännagivit tilldelningen av den första tomten i ett unikt initiativ för att bygga prisvärda bostäder och regenerera Malagas innerstad. På en pressträff med Lagoom Living, Francisco de la Torre (Malagas borgmästare) och Patricia Navarro (andalusiska regeringsdelegaten) gavs ett formellt tillkännagivande att Lagoom Living har vunnit upphandlingen, signerat avtalet och nu kan tillträda tomten där projektet Lagunillas kommer att byggas.

Totalt 77 tomter kommer att upphandlas och ingår i ett projekt som initierades redan för 18 år sedan mellan nämnden och kommunfullmäktige och syftar till att främja prisvärda bostäder på exproprierade tomter i Malaga centrum. På den tilldelade tomten kommer Lagoom Living att bygga 84 lägenheter inom affordable housing-segmentet, vilket påbörjas under 2024.

Illustrationsbild över Lagunillas.
Visionsbild Lagunillas.

Lagunillas, som projektet heter, kommer även att erbjuda gemensamma utrymmen och möjligheten att kombinera boende med jobb, så kallat co-working, gym, gemensam trädgård, med mera. Lägenheterna kommer att fördelas genom den kommunala bostadskön.

Projektet är en del av ”Programa de Fomento del Parque de Vivienda”, vilket har tilldelats 16,4 miljoner euro i bidrag och syftar till att offentliga och privata byggherrar ska utveckla projekt inom affordable housing. Projektet är ett av flera initiativ och ekonomiska tillskott för att främja byggandet av prisvärda och energieffektiva hyresbostäder på offentligt ägd mark i Andalusien.

Publicerade artiklar:
La Opinión de Málaga
El Español
Málaga hoy
europapress

Relaterade Inlägg

Om oss
Iberian Yield Investment är ett investeringsbolag som investerar i fastighetsutveckling och långsiktigt äger och förvaltar fastigheter. Vi möjliggör investeringar på den spanska fastighetsmarknaden med aktiv förvaltning och professionell portföljförvaltning.

Låt oss umgås

Populärt inlägg