Lagoom Living vinner ny upphandling – 57 bostäder utvecklas i Málaga

Iberian Yields dotterbolag Lagoom Living, har vunnit ytterligare en upphandling för att utveckla ett bostadsprojekt i Málagas historiska centrum, mellan Gigantes- och Carreteríagatan. Projektet innebär en investering på 11 miljoner euro och omfattar en byggrätt på 3.752 kvadratmeter. Lagoom Living kommer på platsen att utveckla 57 nya bostäder inom segmentet affordable housing, bestående av lägenheter med mellan ett till tre sovrum.

Gigantes, som projektet heter, förväntas bidra till företagets växande portfölj av prisvärda bostäder i Málaga. Javier Braza, VD på Lagoom Living, framhåller vikten av offentlig-privat samverkan och behovet av snabbare administrativa processer för att möta samhällets behov av prisvärda bostäder.

Projektet ligger mellan gatorna Gigantes och Carretería, mitt i det historiska centrumet i Málaga. Projektets utformning har anförtrotts till arkitekten Francisco J. Taboada Figueredo från Málaga. Med förväntan om att få en hållbar Breeam-certifiering kommer Lagoom Livings nya utveckling i Málagas historiska centrum att inkludera coworking-utrymmen, tvätt- och pakettjänster och andra tjänster för att skapa en så bra boendemiljö som möjligt.

”Under de senaste tjugo åren har 80% av de skyddade bostäderna främjats av den privata sektorn; vi diskuterar och föreslår modeller för offentlig-privat samverkan, men verkligheten är att vi har en bit kvar innan denna samverkan blir jämlik och innefattar 50% offentlig och 50% privat deltagande”, betonar Lagoom Livings VD Javier Braza.

Relaterade Inlägg

Om oss
Iberian Yield Investment är ett investeringsbolag som investerar i fastighetsutveckling och långsiktigt äger och förvaltar fastigheter. Vi möjliggör investeringar på den spanska fastighetsmarknaden med aktiv förvaltning och professionell portföljförvaltning.

Låt oss umgås

Populärt inlägg